22/9/08

Ο διάλογος ξεκίνησε!



Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την πρώτη web TV συνάντηση – αναμέτρηση της Παραδοσιακής με τη Νέα Δημοσιογραφία. Στις 20 Οκτωβρίου στο πεντακάμερο βαν που θα βρίσκεται έξω από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης θα γίνεται η μίξη και η τηλεοπτική σκηνοθεσία των εργασιών της διημερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ με θέμα «Συμμετοχική Δημοσιογραφία: Blog και Νέα Μέσα». Από εκεί, οι εικόνες θα ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον πλανήτη ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, http://www.jour.auth.gr/civic. Εικόνες εργασιών που θα πραγματεύονται το ρόλο των Νέων Μέσων στη Δημοσιογραφία, το ζήτημα της «ψηφιακής ταυτότητας» του πολίτη και το κατά πόσο ο ίδιος μπορεί να εμπιστεύεται, αλλά και να προστατεύεται από την «άναρχη» λειτουργία του διαδικτύου.

Πρόκειται για την πρώτη ζωντανή web TV μετάδοση εργασιών συνεδρίου. Με αυτόν τον τρόπο, τις εργασίες μπορούν να παρακολουθήσουν, όχι μόνον όσοι θα βρίσκονται εκείνη την ημέρα στην αίθουσα, αλλά δυνητικά όσοι ενδιαφέρονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται, αρκεί να διαθέτουν έναν υπολογιστή και μία ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η συζήτηση φιλοδοξούμε να αρχίσει ήδη από εδώ, στο blog μας http://newmediaconference.blogspot.com, αλλά και στο γκρουπ μας στο facebook που φέρει τον τίτλο της ημερίδας, «Συμμετοχική Δημοσιογραφία: Blogs και Νέα Μέσα». Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.jour.auth.gr/civic) θα μπορείτε να βρίσκετε τις εισηγήσεις των ομιλητών, καθώς και το τελικό πρόγραμμα των εργασιών.

5 σχόλια:

sn είπε...

Καλή αρχή. Θα επανέλθω για σχόλια.

jorge είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Transporter είπε...

Φίλε Jorge,

σ'ευχαριστούμε πολύ για τις παρατηρήσεις και τα καλά σου λόγια. Πιθανόν να παρερμηνεύθηκε αυτό που λέμε. Πρόκειται για την πρώτη live μεταδιδόμενη, μέσω Internet ακαδημαϊκη ημερίδα με θέμα τη Νέα Δημοσιογραφία. Προφανώς και έχουν ξαναγίνει συνέδρια με web μετάδοση. Άλλωστε, γνωρίζαμε και την ύπαρξη της εταιρίας σας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Θα χαρούμε να σας δούμε στο συνέδριο!

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Γουδής
εκ μέρους της εκτελεστικής επιτροπής

jorge είπε...

Μιχάλη ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση. Σαφώς και δεν υπάρχει κανένας λόγος παρεξήγησης.

Αποσύρω το προηγούμενό μου σχόλιο, θεωρώ άκομψη και άσκοπη την παραμονή του link της εταιρίας μας ως σχόλιο στην όμορφη σας προσπάθεια.

Θα χαρώ κι εγώ να παραβρεθώ στο ενδιαφέρον αυτό συνέδριο!

The Transporter είπε...

Να σαι καλά, φίλε Jorge! Θα σε περιμένουμε!

Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

Μ.Γ.