24/10/08

Μετά την Ιθάκη


Γεια σας. Θα ήθελα και εγώ να σας πω τις απόψεις μου σχετικά με την διημερίδα, όπως την παρακολούθησα μέσω διαδικτύου, ναι με τα τεχνικά της προβλήματα τα οποία ξεπεράστηκαν, και αυτό είναι που μετράει. Νομίζω πως, όπως και πολλοί άλλοι υποστήριξαν, αυτό ήταν μόνο η αρχή ενός διαλόγου και γι' αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλη την οργανωτική επιτροπή και όλους όσους υποστήριξαν το συγκεκριμένο γεγονός.

Σε προσωπικό επίπεδο ευχαριστώ όλους όσους άσκησαν θετική ή αρνητική κριτική στην τοποθέτηση μου η οποία δεν είχε σκοπό να υπερασπίσει, να αντιπαρατεθεί ή να ακυρώσει τη χρησιμότητα και λειτουργία των ιστολογιών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων. Η τοποθέτηση μου περιορίστηκε, όπως μου είχε ζητηθεί, στο πως οι δημοσιογράφοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα καινούρια ηλεκτρονικά μέσα και το πως τα Μ.Μ.Ε θα μεταμορφωθούν σε διαδικτυακούς κόμβους. Επίσης αναφέρθηκα στο πως τα πανεπιστήμια θα πρέπει να προετοιμάζουν τους φοιτητές δημοσιογράφους για τη νέα πραγματικότητα των νέων ηλεκτρονικών εφημερίδων και portals.

Προσωπικά ούτε blogger είμαι, ούτε αναφέρθηκα ποτέ στον εαυτό μου ως πολίτη-δημοσιογράφο, ούτε κάνω κριτική σε όλους και σε όλα στο ίντερνετ γιατί απλώς δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με την προηγούμενη τακτική, ο καθένας μπορεί να αφιερώνει τον χρόνο του όπου θέλει. Tο πεδίο δράσης μου είναι το πως τα υπάρχοντα παραδοσιακά μέσα θα ενταχθούν, εάν ενταχθούν, στο διαδίκτυο και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνουν (με ποιες υπηρεσίες κλπ). Επίσης τι σημαίνει αυτό για αυτούς που σπουδάζουν δημοσιογραφία τώρα σε πανεπιστήμια και πως ακριβώς θα είναι τα νέα «επαγγελματικά» ειδησεογραφικά sites που συνεχώς εξελίσσονται.

Από πλευράς μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για την πρόσκληση και να ευχηθώ σε όλους σας καλή επιτυχία στη μέλλουσα καριέρα σας.

Φιλικά,
Τάσος Παπαποστόλου
http://GreekReporter.com

1 σχόλιο:

VasilikiZ είπε...

Αγαπητέ Τάσο,
θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σε ευχαριστήσω για την όλη παρουσία και συμβολή σου.Δυστυχώς,την ημέρα του συνεδρίου δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την τοποθέτησή σου,καθώς εκτελούσα εκείνη την ώρα χρέη γραμματείας,αλλά σύντομα θα δω και εγώ όλη την εκπομή. Ελπίζω με βάση τα λεγόμενα σου,λοιπόν,να ξεκινήσει εδώ πέρα και ένας ουσιαστικός διάλογος για τα ζητήματα που έθιξες.