14/10/08

Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε χτες το μεσημέρι η οργανωτική επιτροπή της ημερίδας "Συμμετοχική Δημοσιογραφία: Blogs και Νέα Μέσα" στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η Σοφία Ιορδανίδου που συνέλαβε την ιδέα για τη διοργάνωση, έκανε μια σύντομη αναδρομή σε όλη την εξάμηνη πορεία προς το στήσιμο της ημερίδας. "Η ιδέα γεννήθηκε πέρυσι και άρχισε να υλοποιείται από τον περασμένο Μάιο μετά τη δημιουργία ενός wiki στο πλαίσιο του μαθήματός μας", τόνισε μεταξύ άλλων η κ.Ιορδανίδου, ενώ δε δίστασε να υποστηρίξει πως ο Νταν Γκίλμορ ήταν αυτός που "προφήτευσε το μέλλον της διαδικτυακής δημοσιογραφίας".


Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που έκανε την Άννα Παναγιωταρέα να αισθάνεται χαρούμενη και περήφανη που ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας θα λάβει μέρος στις εργασίες αυτού του πρωτοποριακού συνεδρίου- πειράματος. "Αυτό το συνέδριο είναι ένα πείραμα για όλους μας στο Τμήμα, μια πρακτική εφαρμογή των Νέων Μέσων.", υποστήριξε η δημοσιογράφος και αναπληρώτρια καθήγητρια του τμήματος.



Στον πρακτικό χαρακτήρα του εγχειρήματος στάθηκε και ο Μιχάλης Γουδής, εκπρόσωπος της εκτελεστικής επιτροπής των τελειόφοιτων φοιτητών. "Το τμήμα μας εμπιστεύθηκε το πολύ σημαντικό έργο της πρακτικής οργάνωσης του συνεδρίου αυτού που ήταν μια πολύ σπουδαία εμπειρία για όλη την ομάδα", δήλωσε και παρότρυνε το κοινό να παρακολουθήσει την "εκπομπή" που στήνεται με μεράκι απ' όλους.




Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Έλσα Δεληγιάννη επισήμανε ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου "είναι ένα στοίχημα και για τους καθηγητές" που οι περισσότεροι για πρώτη φορά συμμετέχουν σε ένα project τέτοιου τύπου.



Από τους εισηγητές του συνεδρίου το παρόν έσωσαν οι Αστέρης Μασούρας και Κώστας Στρατηλάτης που μοιράστηκαν μια μικρή γεύση από τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα και από τις εισηγήσεις τους. Με τις σύντομες, αλλά πολύ περιεκτικές παρουσίασεις τους έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα της ημερίδας.

Το ραντεβού ανανεώνεται τώρα για τις 20 Οκτωβρίου, 9:00 το πρωί είτε στην αίθουσα του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. είτε στο live steam της web TV του www.jour.auth.gr/civic


Υ.Γ. Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη τύπου στην ηχογράφηση του Αστέρη Μασούρα, που ως γνήσιος χρήστης των Νέων Μέσων δεν άφησε ούτε αυτή την αφορμή ανεκμετάλλευτη.
http://oneiros.gr/blog/media/Audio/newmediaconf_pc.mp3

Δεν υπάρχουν σχόλια: