10/1/09

Είμαστε ακόμα εδώ...

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την προσπάθειά μας, είμαστε και πάλι εδώ. Έχοντας αφήσει πίσω πολλές υποχρεώσεις χάριν της διοργάνωσης της διημερίδας και αναγκασμένοι να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά παράλληλα έχοντας σκεφτεί και «χωνέψει» τα όποια σχόλια και την κριτική -καλοπροαίρετη ή μη-, ετοιμάζουμε πλέον το βιβλίο πρακτικών, απομαγνητοφωνώντας τις εργασίες της διημερίδας, συγκεντρώνοντας τις έγγραφες απόψεις των ομιλητών, αλλά και τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες που είχαμε από τη σύντομη επαφή μας με την ενδιαφέρουσα συνάντηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την παραδοσιακή δημοσιογραφία και το blogging και τους bloggers.

Για άλλη μια φορά, φιλοδοξούμε να πετύχουμε κάτι διαφορετικό από ένα κλασικό βιβλίο πρακτικών. Η διημερίδα είχε, μεταξύ άλλων, σκοπό να φέρει κοντά διαφορετικούς κόσμους (παραδοσιακούς δημοσιογράφους, bloggers και ακαδημαϊκούς). Την ίδια διαδρομή θα ακολουθήσει και η συγκεκριμένη έκδοση. Η εμπειρία της διοργάνωσης είχε πολλά να μας διδάξει. Αυτήν ακριβώς την εμπειρία θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στην έκδοση που ετοιμάζουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους όσους δημοσίευσαν με οποιονδήποτε τρόπο τις απόψεις τους. Άσχετα με το λόγο για τον οποίο το έκαναν και το τι ήθελαν να πετύχουν, μας βοήθησαν να καταλήξουμε σε πολύτιμα συμπεράσματα, για το θέμα του συνεδρίου και όχι μόνο. Να είστε σίγουροι ότι, παρά την παρατεταμένη απουσία, είμαστε ακόμα εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και να μη χανόμαστε ;-)